Počet záznamů: 1  

Templáři

  1. Záhlaví-jméno Read, Piers Paul (Autor)
    Údaje o názvuTempláři : Vzestup a pád mýty opředeného řádu. Obálkový podnázev: Vzestup a pád mýty opředeného řádu, Obsahuje bibliografii a rejstřík.
    Dal.odpovědnost Košťál, Miroslav (Překladatel)
    Vyd. údajePraha : BB art, 2001
    Centa s. r. o., Brno
    Jazyk dok.čeština
    Fyzický popis335 s., [16] s. obr. příl. : il.(některé barev.), mapy
    ISBN80-7257-406-X
    PoznámkyNázev originálu: The Templars
    Klíč.slova světové dějiny * dějiny církve * templáři * středověk * křížové výpravy * církevní dějiny * křesťanství a islám * křesťanství a společnost * křesťanství a politika * stát a církev * řeholní život * historické prameny * Blízký východ * Evropa
    Počet ex.1, z toho volných 1
    Druh dokumentuKniha
    Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha

    SignaturaPřír.čísloArchivDislokace
    12295889Státní okresní archiv Nový JičínCh 14/5/3
    Templáři
    Read je znám spíše jako beletrista, hlavně díky zfilmované knize Přežít. Ale ani na odlišném poli jako je historie se jeho zaměření nezapře. Se smyslem pro dramatičnost a hlavně čtivost nás provádí historií řádu. Nejdříve v nezkreslující zkratce rozvine jak dějiny židů od Abraháma a Izáka až ke křesťanství, tak i historii islámu, taktéž od Abraháma a Izmaela až ke střetnutí obou náboženství v křižáckých válkách o Jeruzalém. V těchto ponurých časech, kdy křesťanské vojsko poprvé dobylo Svatý hrob, se zrodil první řád, který neměl na starosti modlitby a vědění, ale obranu církve - templáři. Díky tomu že doba byla krutá a potřebovala spíše válečníky než mnichy, řád se rychle rozrostl a brzy získal takovou moc, že trvalo pouhá dvě století, aby si znelíbil mocné světa, kteří si lehce našli důvod proč řád zrušit a jeho rytíře povraždit. Přitažlivě i fundovaně sepsaná kniha - doplněná poznámkami, rejstříkem i bibliografií. Zdroj anotace: Obálky knih

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.